Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на антифриз

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
    Лорде, знаеш,че аз не съм специалист по колите и навярно си прав, но съм чел, че тази врътка трябва да се отвива при източването на охладителната течност, за да изтече старата и от там, а след това при наливането също да стои отворена. А зеленият антифриз на VOLVO наистина минава за най-добър, или поне със сигурност е по-добър от червения. Проблемът при него е, че не съм го виждал в БГ, на мен ми го подаряват. Ти откъде купи или взе твоя?
    Защо трябва да е отворена според теб, всичко е клапи за въздух и моторчета. Няма кранчета за течност. През радиаторчето постоянно минава гореща течност.
    Аз карам другите коли с антифриз на шел с пробег 100 000 км.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 16:46.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
        Лорде, доколкото знам при завъртане на врътката при загрял двигател в радиаторчето на парното влиза топла охладителна течност, която всъщност и ни дава "топлото". При незавъртяна врътка в радиаторчето пак има охладителна течност, но студена. Идеята е именно от радиаторчето да се източи старата течност. Или греша?
        Това важи за автомобилите с кранче за парното /ел. или механично / При нашите ,водата циркулира постоянно през парното , а клапа за въздуха разпределя от къде да мине въздушния поток . Дали през парното ,климатика или и двете.
        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
          Това важи за автомобилите с кранче за парното /ел. или механично / При нашите ,водата циркулира постоянно през парното , а клапа за въздуха разпределя от къде да мине въздушния поток . Дали през парното ,климатика или и двете.
          Това казвам и аз от няколко поста

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Колкото повече толкова повече
            Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

...

Comment

Налага се да повтаряш, защото някой по грешка е чел този път от форума на Лада вместо от АО

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

...

Comment

Последните две мнения за бонифицирани, Гайдаров на точка си от награда
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                      Колкото повече толкова повече
                      Колкото повече - по достоверно
                      Ладите и други стари коли наистина имат кранче за парно, което тече понякога.
                      Понякога се случва да нямам парно след смяна на антифриза и тогава откачам маркучите на радиаторчето и го пълня с шише и фуния.
                      Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:55.

Comment

Това, с обезвъздушаването на радиатора, трябва да се прави на всяка цена. Естествено внимателно. Но на едни коли е с винт, на други с перчатка - важното е да не напъваш. Вътрешния кръг го обезвъздушаваш и като подадеш газ, но външния ... На път си от прегряване, ако не го направиш или не помпаш с дебелите маркучи с ръка (стискаш и пускаш)

Comment

Когато се отвори големия кръг се обезвъздушава. Никога не съм ползвал пробките.

Comment

Когато се отвори големия кръг се обезвъздушава. Никога не съм ползвал пробките.
                            +1.Но може би са необходими при неизправна охладителна система(подпушвания,термостат и т.н.).
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                              +1.Но може би са необходими при неизправна охладителна система(подпушвания,термостат и т.н.).
                              Ако му прегрее колата, ще му платите ли ремонта?

Comment

Нищо няма да му се случи на колица,най-много да си смени сам антифриза,докато всеки си развива теории. Ето и още една-по книжка дават син да е антифриза. Тогава червеният не е съществувал. Маркетинг.
                                Действай смело,както са ти описали.

Comment

Working...
                                X